Samisk Gjestebud


Vi kan tilby en unik matopplevelse basert på samiske tradisjoner, tradisjonsrik mat fra det samiske kjøkken og med omgivelsene og historien som ramme rundt.Måltidet kan starte med en aperitiff utenfor fjellstua sammen med vertsskapet, og der det blir fortalt om Gargia og Finnmarks-vidda.

Så samles alle inne i storlavvoen rundt bålet. Der serverer vi reinkjøttbuljong i guoksier(trekopper) og forteller litt om fjellstuas historie og dens samiske tradisjoner.

Ønskes det en ordentlig samisk opplevelse så kan vi hente inn en lokal samisk joiker kledd i kofte, som også kan fortelle litt mer om samisk liv og levnad.

Så inviteres det inn til selve gjestebudet inne på fjellstua, og der gjestene tar med seg guoksiene inn til bordet dersom de ønsker mer buljong til selve måltidet.

Fjellstuas kokker har ordnet klar en flott reinkjøttbuffét anrettet på den gamle svartovnen hvor bufféten blir presentert og det fortelles litt om det samiske kjøkken.

 Bufféten inneholder det tradisjonelle kokte reinkjøttet, buljong, reintunge og margebein som man får opplæring i å kløyve sjøl!

Andre retter som kan inngå på bufféten er tradisjonell reinsteik, reinsdyrskav/finnebiff, reinhjerter, røkt skavet reinsteik i fløtesaus, bidos, tørka reinkjøtt, reinsdyrindrefilét.

Til maten vil vi anbefale våre utvalgte kraftige rødviner, en iskald øl og gjerne med en urtedram ved siden av. Friskt kildevann settes også fram på bordet.

Etter bufféten settes husets dessertkake og nykokt kaffe fram for de som ennå har plass..

VÆR VELKOMMEN

til å oppleve og smake på fjellstuas samiske tradisjoner!

  • Samisk gjestebud


  • Tips en bekjent